Iwola este un brand  înființat in anul 2019 la Oradea de surorile Toth.

Brandul este reprezentat de două linii de creație:

  • prima cu piese casual / smart casual cu specific minimalistic, funcțional, comod dar totuși feminin cu un strop de boemie, modern, ușor de purtat într-o viață activă
  • a doua linie este reprezentată de rochiile de seară feminine, unele simple, atemporale, altele mai sofisticate și decorate

Piesele IWOLA nu sunt doar rochii, fiecare e o creație, un sentiment, o valoare.

Atelierul IWOLA lucrează cu materiale atent selecționate.

Punem foarte multă pasiune în realizarea pieselor și sperăm că prin rochiile noastre putem reda măcar o parte din aceasta.

La crearea hainelor punem mare accent la sustenabilitate, încercăm să producem cât mai puține deșeuri, și să folosim resturi de materiale la crearea accesoriilor și a produselor home décor.

Imola Toth este fondatoarea, și directorul creativ al brandului. După ce a absolvit Liceul de Arta din Oradea și-a continuat studiile la Universitatea de Arta și Design la Cluj Napoca ca designer vestimentar, după care au urmat anii de masterat la Budapesta ca studentă la Moholy-Nagy University of Art and Design.

The Designer

“Nu a fost niciodată o întrebare pentru mine cu ce vreau să mă ocup, pasiunea am descoperit-o încă de mică desenând colecții de când abia am putut să țin creionul în mână.”

Imola Toth